Skip to content

Acupunctuur

Wat is Acupunctuur?

Acupuncturisten passen diverse technieken toe, maar de meest kenmerkende is het prikken met dunne naaldjes. Er bestaat ook laseracupunctuur. Soms wordt bij het prikken warmte gebruikt, opgewekt door een smeulend kruid (moxa) of door een speciale lamp. De therapeut stelt de diagnose onder meer door je polsslag te voelen, je tong te bekijken en je huid te bekloppen (palperen). Omdat de therapeut als doel heeft om jouw totale gezondheidstoestand weer in balans te brengen, zal hij of zij je vaak met verschillende methoden en adviezen behandelen. Afhankelijk van de diagnose combineert de therapeut de acupunctuurbehandeling met andere geneeswijzen, zoals kruiden, cupping of moxa. Door middel van dunne naalden, die zorgvuldig in de acupunctuurpunten van de 14 meridian (meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert) worden geplaatst, stabiliseert de energie en wordt de balans hersteld in het lichaam. Als de lichaamsenergie weer stroomt, kunnen ziektes voorkomen worden en soms ook genezen. Acupunctuur is geschikt voor veel klachten, zoals: hernia, rugpijn, schouderpijn, ischias, hoofdpijn, stijve nek, tennisarm, hielspoor, gewrichtspijn, spierpijn, vermoeidheid, overgangsklachten, slapeloosheid, hooikoorts, verkoudheid. Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan. Zo reguleert hij de energiestromen in uw lichaam, waardoor:

  • een betere doorstroom van Qi ontstaat
  • een energieblokkade verdwijnt
  • de hoeveelheid Qi toeneemt of verplaatst wordt naar een gebied dat te weinig heeft
  • de kwaliteit van de Qi verbetert

Tijdens de behandeling gaat de energie in uw lichaam weer stromen. Dit merkt u aan een licht tintelend of juist een zwaar gevoel rondom de naalden. Soms straalt het gevoel uit langs de meridiaan. Dit gevoel wordt Qi genoemd en duurt maar even. Nadat de naalden geplaatst zijn, blijven deze ongeveer dertig minuten zitten.

Onze specialiteiten zijn onder meer acupunctuurbehandelingen voor hoofdpijn, hooikoorts, verkoudheid, hielspoor, vermoeidheid, burn out, overgangsklachten zoals opvliegers en zenuwpijn veroorzaakt door gordelroos.

Tip: Tijdens een acupunctuurbehandeling is het belangrijk om te ontspannen. Haal diep adem en concentreert u zich op uw lichaam.

Neem contact op!

Neem contact op!