Skip to content

Tui Na Massage

Tui Na Massage is een combinatie van fysieke manipulatietechnieken – Chinese therapeutische massage en acupressuur – en manipulatie van de acupunctuurpunten. Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.

Tui Na Massage is een veel omvattend begrip. Het gaat in principe uit van het volgende: Massage brengt evenwicht in de YIN (negatieve) energie en YANG (positieve) energie door de 14 meridianen in het menselijk lichaam te masseren. Door het masseren van drukpunten op de meridianen geeft dit een ontspannende  en een pijn

 bestrijdende werking. Het is heel goed voor gespannen of vastzittende spieren die blokkades in uw welbevinden veroorzaken. Het stimuleert uw (misschien trage) bloedcirculatie en maakt uw spieren weer soepel.

Enkele klachten waarbij Tui Na Massage kan helpen zijn: chronische en acute pijn,  migraine en hoofdpijn, spierspanning, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, gewrichtsproblemen, slapeloosheid, vermoeidheid,  depressie en gemoedsschommelingen,  zwaarlijvigheid en stress . Ook kunnen sportieve prestaties worden verbeterd.  Er zijn verschillende behandelingen die verderop apart worden toegelicht.

Neem contact op!

Neem contact op!