Acupunctuur

Acupunctuur is de meest bekende TCM techniek. Door middel van dunne naalden, die zorgvuldig in de acupunctuurpunten van de 14 meridianen (meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert)worden geplaatst, stabiliseert de energie en wordt de balans herstelt in het lichaam.

Acupunctuur is de meest bekende TCM techniek. Door middel van dunne naalden, die zorgvuldig in de acupunctuurpunten van de 14 meridian (meridianen zijn kanalen in het lichaam waar langs de energie circuleert) worden geplaatst, stabiliseert de energie en wordt de balans herstelt in het lichaam.

Als de lichaams energie weer stroomt, worden ziektes voorkomen en soms ook genezen.  Acupunctuur is geschikt voor veel klachten, zoals: hernia, rugpijn, schouderpijn, ischias, hoofdpijn, stijve nek, tennisarm, vermoeidheid, overgangsklachten.  Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan. Zo reguleert hij de energiestromen in uw lichaam, waardoor:

  • een betere doorstroom van energie ontstaat
  • een energie blockade verdwijnt
  • de hoeveelheid energie toeneemt of verplaatst wordt naar een gebied dat te weinig heeft
  • de kwaliteit van de energie verbetert

Tijdens de behandeling gaat de energie in uw lichaam weer stromen. Dit merkt u aan een licht tintelend of juist een zwaar gevoel rondom de naalden. Soms straalt het gevoel uit langs de meridiaan. Dit gevoel wordt Qi genoemd en duurt maar even. Nadat de naalden geplaatst zijn, blijven deze ongeveer dertig minuten zitten.

Tip: Tijdens een acupunctuur behandeling is het belangrijk om te ontspannen, haal diep adem en concentreert u zich op uw lichaam.

De acupunctuur naalden zijn heel dun. De prik door uw huid is nauwelijks te voelen. Wanneer een gevoelig punt op de meridiaan geraakt wordt, kan dit een pijnlijk gevoel geven. Dat u het voelt is een goed teken en betekent dat het juiste punt gestimuleerd wordt. Het is niet de bedoeling dat u de prik continu voelt.